Тимур Мірошниченко: "Чоловіка характеризують його слова, вчинки, його послідовність, його мислення".

Український коментатор, журналіст, ведучий телеканалів UA: Перший та ТРК «Україна» Лауреат премії «Celebrity Awards 2020» в номінації «Телеведучий року».

Бути Татом хлопчика - це...

особливий стан будь-якого чоловіка. Бо ти вже знаєш цей шлях. І підсвідомо хочеш передати все найкраще, що знаєш та вмієш, аби Син його проходив ще яскравіше та свідоміше.

Роль Батька у  вихованні Сина?

Надзвичайно важлива, адже є багато речей, які можуть знати і розуміти тільки чоловіки. Так само як і в мам з доньками. Та й в цілому батько має бути і другом, і авторитетом, і натхненником, і психологом. А така довіра заслуговується з перших секунд життя Сина.

Ваші емоції, коли Ви дізналися, що у Вас буде Син?

Ми коли йшли на УЗД, то десь в глибині душі в мене вже була впевненість, що буде Син. Я був суперщасливий! А перші дні його життя просто не стримував сліз радості, було шалене піднесення.

Які якості Ви намагаєтеся прищепити Синові в першу чергу?

Повагу до батьків, до жінок. Спрагу до саморозвитку, здорового способу життя. Любов до життя! А ще вміння керувати власним часом та силами.

Як Ви любите проводити час з Сином?

Марко всього 1 рік і 2 місяці. І саме зараз починається найцікавіший та найвідповідальніший період. Щодня в нього з’являється щось нове – якісь рухи, звуки, інтереси. І варто підхоплювати його ініціативи та підтримувати в усіх починаннях. Тому важливо просто проводити час із Сином.

Як Ви думаєте, Ви строгий батько?

Абсолютно ні! Принаймні зараз! (сміється)

У чому на вашу думку проявляється чоловік? Чого повинен навчити Сина батько?

Чоловіка характеризують його слова, вчинки, його послідовність, його мислення. Цьому і має навчати батько. Навіть не стільки навчати, скільки допомагати зрозуміти все це самому. Діти ж в принципі все «списують» з батьків, вони все бачать і розуміють з перших днів свого життя. Тому коли стаєш батьком, то ще пильніше маєш ставитися до самого себе.

Чи пам'ятаєте як Вас виховували батьки (переносите цю модель виховання на свого Сина)?

У мене ідеальні батьки! У нас завжди були довірчі відносини. Тому що вони говорили зі мною. І ми чули одне одного. Це важливо! Вони ніколи не нав’язували своїх якихось, можливо нереалізованих, потреб чи бажань, і прислухалися до моїх. Звісно ж негласні «правила» якісь були, але ми всі їх дотримувалися (посміхається). Тому зі своїми дітьми я просто поводжусь так само, мені навіть вигадувати нічого не потрібно!

Ваше послання як Батька до Сина, яке він прочитає через 20 років?

Сину, сподіваюсь, що ти зараз читаєш це послання в абсолютному щасті і любові. А за найближчої можливості обнімеш та поцілуєш нас із мамою. І скажеш «Дякую»!

Які слова Ви ніколи б не сказали Синові?

Точно ті, які спонукають до насильства чи якогось злочину. Ті, які можуть образити іншу людину. Ті, які можуть образити його самого.

Ваші побажання Татам хлопчиків

Насолоджуватися кожною миттю, коли ви разом!

0

Your Cart